Over mij

Informatie

Mijn naam is Martijn van Gurp, fulltime tekenaar en animator. Sinds september 2009 ben ik actief als freelancer, waarbij ik verschillende vormen van tekenwerk maak:

Animatie:

Gespecialiseerd in 2D animatiefilm (tekenfilm) maak ik verhalende, uitleggende en promotionele animatievideo’s. Deze worden digitaal getekend en geanimeerd. Ze kunnen voor verschillende doeleinden worden gebruikt, bijvoorbeeld vertoning op een evenement, een presentatie, een internetvideo of ter vermaak.

Illustratie:

Het verdere tekenwerk, dat niet hoeft te bewegen. Dit omvat onder andere het maken van afbeeldingen, stripverhalen, storyboards, (wens)kaarten, karakterontwerp, advertenties en meer. Deze kunnen eveneens worden ingezet voor commerciële en verhalende doeleinden, bijvoorbeeld voor losstaand gebruik, tijdschriften, boeken of op het internet.

Animatie en illustratie kunnen op een makkelijke en amusante manier een verhaal of concept overbrengen op uw doelgroep. Het zijn op maat gemaakte producten, welke volledig naar uw wensen en verwachtingen worden ontwikkeld. Samen zoeken we de juiste vorm voor uw project.

Heeft u interesse in mijn vaardigheden, dan verwijs ik u graag door naar de contactpagina.

Biografie

Tekenen is altijd mijn voornaamste hobby geweest. Ik doe het al zolang ik mij kan herinneren. Gefascineerd door stripverhalen en vooral animatie, probeerde ik deze zelf ook te maken. Mijn interesse verplaatste al vrij snel naar het vertellen van een verhaal in tekeningen.

Dit begon met eenvoudige stripjes die onder de kopieermachine werden gelegd, zodat de hele basisschoolklas ze ook kon lezen. Op de middelbare school werden mijn tekeningen steeds beter. Schetsboeken, kladblokken, schriften, agenda’s, mappen: was er potlood en papier in de buurt, dan kon er getekend worden. Intussen met beschikking over een computer, probeerde ik ook al primitieve animaties te maken. Daarvoor had ik een simpel programma gevonden, waarmee je plaatjes en geluid achter elkaar kon afspelen. Zo leerde ik de eerste beginselen van het animeren.

Nadat ik de havo had afgerond, wilde ik een creatieve opleiding doen. Vanaf 2001 tot 2004 studeerde ik op Grafisch Lyceum Rotterdam voor multimedia vormgever. Daar leerde ik onder andere meer over beeldvorming, (animatie)film en software. Hoewel ik deze opleiding succesvol voltooide, had ik niet het gevoel of animo in multimedia vormgeven mijn toekomst te vinden. Ik besloot mijn ware ambitie te gaan volgen: animatie!

Na een uitdagend propedeusejaar, was ik op kunstacademie St. Joost helemaal in mijn element. Met enorme motivatie leerde ik veel bij over animatie en illustratie. Ik specialiseerde mij in 2D animatie (tekenfilm) en leerde de verschillende vaardigheden, technieken en kennis die daarvoor nodig zijn. Een boeiende stage bij Spunky Productions in Amsterdam gaf eveneens nieuwe inzichten. Voor het eerst was ik beroepsmatig als animator actief, wat goed beviel.

Begin 2009 rondde ik met succes de opleiding af, met de afstudeerfilm “In de Wolken”. Kort daarna kreeg ik mijn eerste tekenopdrachten en besloot voor mezelf te beginnen, als Martijn van Gurp Animator & Illustrator.